top of page

Seguretat i velocitat: les xarxes a Cal Neri

En un coworking, la xarxa és una part fonamental dels serveis que s'ofereixen als membres. En la mesura en què la xarxa ha substituït l’espai físic com a lloc on reunir-se, negociar, anunciar-se i fer transaccions i pagaments, avui en dia un treballador remot és, sobretot, un usuari actiu d’internet. Això és especialment important per a empreses que depenen de la connectivitat per a les seves operacions diàries. Per tant, és vital que la xarxa sigui segura i de qualitat.

La seguretat de la xarxa és important per a protegir les dades dels membres del coworking. Lluny de ser una vulnerabilitat, això és un punt fort d’un bon espai de coworking.


Seguretat

És freqüent pensar que es pot treballar en cafeteries o hotels amb la mateixa seguretat que a un coworking especialitzat, però la realitat és que aquests llocs no estan dissenyats per a oferir les mateixes mesures de seguretat i protecció de dades que un espai de coworking especialitzat. Pensa-ho des del punt de vista de qui els instal·la: sovint la prioritat d’aquestes xarxes no és pas la seguretat dels usuaris, sinó evitar que se n’aprofitin els no-clients, de manera que acaben conduint-nos a passareles pròpies on no hi ha garantia que fan un ús responsable i segur de les nostres dades de navegació.

Els riscos de treballar en una connexió Wi-Fi pública o poc segura són molts, i poden posar en perill la informació i dades personals. Els hackers poden accedir a la informació privada, com ara noms d'usuari, contrasenyes i informació de targeta de crèdit, i fins i tot poden controlar el teu ordinador o dispositiu mòbil. Si gestiones una petita empresa dins el teu ordinador, això vol dir que allà dins hi viuen dues economies, i que s’hi efectuaran pagaments importants. No ho posis en risc!




Estan protegides les meves dades si treballo a un coworking?

Aquesta és una pregunta important que molts treballadors poden tenir a l'hora de considerar treballar en un espai de coworking. La resposta curta és que sí, les dades estan protegides si es treballa en un coworking que ofereix una xarxa segura i de qualitat. Al Coworking a Igualada Cal Neri, la instal·lació l’han realitzat professionals especialitzats en xarxes i seguretat cibernètica per a assegurar-se que la xarxa estigui configurada correctament i que es realitzin les actualitzacions i el manteniment necessaris. Evitar possibles atacs cibernètics i la filtració de tràfic maliciós és una prioritat.

L’objectiu d’un bon coworking, i de les seves mesures de seguretat addicionals, com ara la vigilància de la càmera, la clau d'accés a les instal·lacions i la verificació d'identitat per a assegurar-se que només els membres autoritzats tinguin accés a l'espai, és protegir les dades tant o més del que ho faria una oficina tradicional.


seguretat coworking Cal Neri



Bones pràctiques

Evidentment, part de la seguretat està condicionada a l’ús que es faci de l’ordinador i la connexió. En aquest sentit, sempre és bo tenir presents bones pràctiques que ajudaran a assegurar-nos que no ens posem innecessàriament en situacions de risc. Els següents quatre consells poden ajudar-te a l'hora de connectar-te a la xarxa:

  1. Utilitza una xarxa privada virtual (VPN) per a connectar-te a internet: Una VPN és una xarxa privada virtual que encripta la connexió entre el dispositiu i la xarxa a la qual s'està connectant. Això ajuda a protegir la teva informació personal i a prevenir que els hackers espiïn la vostra activitat.

  2. Tingues sempre l’antivirus actualitzat: Un programa antivirus actualitzat ajuda a protegir el teu dispositiu d'atacs de malware i altres amenaces cibernètiques. El malware i la resta de perills d’internet no descansen; per sort, tampoc ho fan les bones companyies proveïdores d’antivirus. Les actualitzacions solen incloure correccions de seguretat que et protegeixen contra allò més nou. Tot sovint, només es tracta d’autoritzar una petita actualització, i el cost de no fer-ho pot ser obrir un forat a la privacitat o seguretat de la petita empresa que viu en el teu ordinador!

  3. Evita connectar-te a xarxes Wi-Fi públiques: Les xarxes Wi-Fi públiques poden ser especialment vulnerables a atacs cibernètics, per la qual cosa és millor evitar-les si és possible. Si has de connectar-te a una xarxa Wi-Fi pública, assegura’t de fer-ho a través d'una VPN, com hem comentat al punt 1.

  4. Utilitza una contrasenya segura: Utilitza una contrasenya segura i única per a la teva xarxa Wi-Fi. A aquestes alçades de l’era d’internet, tots sabem que les contrassenyes necessiten varietat, renovació constant, i diversificació.

Si treballes en un espai de coworking com el Coworking a Igualada Cal Neri, pots pujar de peus que la seguretat de la xarxa és una prioritat. A més a més de les mesures de seguretat que hem mencionat anteriorment, Cal Neri també ofereix als seus membres una connexió a internet dedicada, que significa que no hauran de compartir la xarxa amb altres persones externes a l'espai de coworking.


Qualitat de la xarxa

A més a més de la seguretat, la qualitat de la xarxa és crucial per a garantir una connexió ràpida i estable. Una xarxa lenta o amb interrupcions pot afectar negativament la productivitat dels membres del coworking i, per tant, reduir la seva eficiència.

Pel què fa a velocitat, al coworking a Igualada Cal Neri no has de patir. Tenim contractada una connexió de màxima velocitat, perquè res no et freni i la teva empresa funcioni al seu màxim rendiment. Amb la seguretat i la qualitat de la xarxa garantides, el Coworking a Igualada Cal Neri és un espai ideal per a empreses petites i professionals que busquen un entorn de treball tranquil i segur.

Mira les nostres tarifes i decideix quina s’adapta més a tu: a Cal Neri, fem xarxa!




Coworking Igualada Cal Neri


6 views0 comments
bottom of page