top of page

Feliç dia internacional del coworking!

Coworking a Igualada: Celebrant el Dia Internacional del Coworking a Cal Neri

Si ets un usuari del Coworking Cal Neri, ens toca felicitar-te! Cada any, el dia 9 d'agost, el món celebra el Dia Internacional del Coworking, una oportunitat per reconèixer i celebrar la importància d'aquesta forma de treball que ha revolucionat la manera com les persones veuen i realitzen les seves tasques professionals. En aquesta ocasió, volem destacar el paper vital que juga el coworking a Igualada, amb un focus especial en l'espai de coworking Cal Neri, així com explorar algunes de les tendències més recents d'aquesta indústria. Si pensaves que el coworking estava frenant la seva expansió, t’equivoques!


Subvencions per a autònoms: Fomentant el Coworking

Un dels desenvolupaments més emocionants en el món del coworking ha estat la implementació de subvencions per a autònoms per part de diferents ajuntaments. En particular, ciutats com Las Rozas (Madrid) i Barcelona han pres la iniciativa d'ajudar els autònoms i emprenedors a utilitzar espais de coworking mitjançant incentius financers. L’ajuda Activa Autónomo+ contempla un “bono coworking”, la qual cosa és fenomenal pel sector! Aquesta mesura no només fomenta l'ús d'espais de treball compartits, sinó que també crea una xarxa d'empresaris que poden col·laborar i créixer junts. És una notícia magnífica per als petits emprenedors i, per tant, ho és també per als espais de coworking que volen ajudar-los a aconseguir els seus objectius. Tant de bo petites ciutats com Igualada s’engresquin a seguir aquest exemple i contribuir al creixement de la comunitat empresarial local a través d'iniciatives similars.



coworking-igualada



Auge del coworking rural: La Fusió de l'Espai Rural i el Treball Modern

Segur que has sentit a parlar amb recança dels territoris que s’abandonen, provocant una descompensació geogràfica que duu problemes de fons (des de incendis a infraexplotació dels recursos). El que no esperàvem és que el coworking pugui ser un dels agents que ajudi a revertir aquesta dinàmica preocupant! Amb l'auge del coworking, s'ha manifestat una nova tendència fascinant: el coworking rural. Aquesta proposta combina la necessitat de revitalitzar les àrees rurals i evitar el seu abandonament, amb la possibilitat de continuar treballant en entorns moderns i avançats. Els espais de coworking rurals ofereixen la tranquil·litat i la serenitat de la vida rural, juntament amb les comoditats necessàries per a la feina moderna. Hi ha, però, un problema: les zones rurals segueixen disposant de poca inversió immobiliària i un parc d’habitatge bastant reduit, de manera que la tendència no acaba de tenir la força que podria. Evidentment, el treballador modern busca una qualitat de vida adaptada al segle XXI quan es desplaça a una zona rural. Potser la col·laboració entre el sector privat i el públic pot desencallar aquesta situació i acabar de donar al coworking tot el potencial que té en la solució al problema rural!

Mentrestant, sembla que les ciutats petites són, un cop més, el focus més adequat, l’equilibri. La situació és, de fet, un cop més una oportunitat per Igualada, ja que la ciutat pot oferir un entorn agradable i inspirador per als professionals que desitgin allunyar-se de les aglomeracions urbanes. Més encara: Igualada combina la properia de la ruralitat i la tranquil·litat amb els avantatges d’un nucli urbà!


Nous Coworkings i Tendències Emergents

Cal Neri ha estat un líder en el món del coworking a Igualada, oferint un espai vibrant i inspirador per als professionals que busquen un lloc per treballar, connectar-se i créixer. Però no ho ha fet pas sol. Nous espais de coworking neixen constantment, i la tendència és que aquest ritme segueixi: de fet, en només dos anys (des de 2021), els espais de coworking han augmentat un 40% al territori de tot l’Estat! Evidentment, l’augment de l’oferta va unit a innovació i noves i útils propostes.

Les tendències emergents en el món del coworking inclouen un enfocament continu en la flexibilitat, la sostenibilitat i la tecnologia. L'adaptació als canvis en els models de treball i les preferències dels professionals continuarà sent un factor clau per al creixement i èxit continuat del sector.


Worskpitality

Una de les modes que no podem evitar és la de donar nom a aquelles tendències sanes que ajuden a millorar la qualitat de vida dels treballadors i el valor afegit dels productes. Ja saps que a Cal Neri tens disponible fruita, cafè de qualitat, i esmorzar cada dimarts! Aquest nou costum de les empreses de coworking s’ha batejat com a workspitality, i no cal dir que va en augment. La competència és sana, i els coworkings han d’oferir diferencials que els facin atractius als potencials usuaris!



coworking-a-igualada-cal-neri


Feliç dia internacional del coworking!

En aquest Dia Internacional del Coworking, celebrem els èxits i les oportunitats que aquesta manera de treballar ha brindat a Igualada i altres ciutats. Des de les subvencions per a autònoms fins al creixent moviment de coworking rural, la indústria està en constant evolució. Cal Neri i altres espais de coworking continuen sent pilars de creativitat, col·laboració i creixement empresarial. A mesura que mirem cap al futur, és emocionant imaginar les noves formes en què el coworking seguirà transformant la manera com treballem i interactuem amb els nostres entorns professionals. Cal Neri tot just ha començat el seu recorregut, i esperem, en companyia d’usuaris com tu, tenir un recorregut prometedor en aquest important camp de treball per a la ciutat.




COWORKING FAMILY

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page