top of page

Síndrome post vacacional? Tres trucs per a combatre’n els efectes

Després d'un estiu ple de relax, viatges i temps lliure, molts professionals es troben amb una sensació d'apatia i manca de motivació quan arriba la tornada a la rutina laboral. Aquesta sensació és coneguda com el "Síndrome Post Vacacional," i afecta a una gran quantitat de treballadors a principis de setembre. No és res del que t’hagis d’avergonyir! De fet, vol dir que has sapigut desconnectar prou bé durant l’estiu. Però és evident que no pots deixar que t’aturi. Podria ser que el coworking fos una recepta efectiva per a afrontar aquest problema? En aquest article, explorarem com el coworking pot ser la resposta als problemes postvacacionals, permetent-te augmentar la teva productivitat i tornar a la feina amb una actitud positiva.

coworking-igualada

Què és el Síndrome Post Vacacional?

Tots vivim múltiples vides, i aquestes se succeeixen en el temps d’una manera més o menys suau. La transició entre el nostre jo ociós estival i el nostre jo treballador de setembre (el mateix que es posa reptes i viu el 31 d’agost com un cap d’any) és una de les més rugoses, i a vegades provoca un xoc. Aquesta dificultat d’adaptació és el que anomenem Síndrome Post Vacacional.

El Síndrome Post Vacacional és un fenomen psicològic que es manifesta com a tristesa, irritabilitat, falta d'energia i dificultat per a concentrar-se després de les vacances. Aquesta sensació pot ser causada per diversos factors, com la transició abrupta de l'oci a la feina, les responsabilitats i les expectatives que es recauen sobre els treballadors quan tornen a la rutina diària.


Com puc combatre el Síndrome Post Vacacional?

Un cop hem entès bé el problema, la solució és prou evident: necessitem allisar la transició, fer-la més acollidora, menys brusca. Hi ha diversos trucs que poden ajudar-te si estàs patint de síndrome post vacacional:

  1. Intenta no tornar de vacances just el dia abans. Imagina que has passat l’estiu fora de casa. Aleshores, hi ha dues transicions: la de l’oci al treball i la de l’indret d’estiueig a casa teva. És fàcil: es tracta de fer que no se solapin. Si fas que no coincideixin en el temps, li ho poses fàcil al teu cos i a la teva ment: s’acostuma als nous ritmes, a la rutina, i a la tranquil·litat de la llar amb prou antel·lació com perquè el treball no sigui un doble xoc.

  2. Aquesta és la més agradable: has de trobar una manera d’allargar les vacances. No pots allargar-les literalment, prou que ho sabem, però sí que pots fer que hi hagi alguna mena de continuïtat. Has conegut o fet vida amb persones que t’han fet l’estiu més agradable? Prova de mantenir-hi el contacte. Això fa que psicològicament, el cos encara se senti en part en aquell indret còmode i feliç. Has estat sortint a córrer cada matí a la platja? Potser ja no et pots permetre la platja, però mira de mantenir l’activitat física que feies: de nou, el teu cos és una màquina amb molt bona memòria. El mateix consell val per a qualsevol activitat d’oci, com ara anar al cinema o a concerts. Tenim la sort de viure en un indret en què la cultura no s’atura mai: sempre hi ha coses a fer! No deixis que la feina t’absorveixi fins a perdre de vista que, de fet, tens temps per a tu.

  3. El tercer consell, potser t’ho esperaves, és que facis un bon ús del coworking. Encara que pugui no semblar-ho a primera vista, el coworking és un entorn ideal per a combatre el síndrome post-vacacional. De fet, mai és millor moment per a començar a emprar un coworking que just després de vacances!


Com em pot ajudar, un Coworking?

  • Comunitat i suport: Treballar en un entorn de coworking et permet connectar amb altres professionals i compartir les teves experiències. Aquesta connexió pot ser una gran ajuda per superar el sentiment d'aïllament que sovint acompanya el Síndrome Post Vacacional. La comunitat de coworking ofereix suport emocional i oportunitats de xarxa per mantenir l'ànim alt. Una de les armes del Síndrome Post Vacacional és el fer-te sentir en situació de túnel, sense sortida ni aire a la vida. Però quan tens altra gent al costat, el Síndrome, senzillament, ho té més difícil!

  • Entorn de treball inspirador: Una de les principals raons del Síndrome Post Vacacional és la dificultat per adaptar-se a l'ambient de treball després d'unes vacances relaxants. El coworking a Igualada Cal Neri ofereix un espai de treball modern i inspirador, amb disseny i comoditats de primera classe que et faran sentir com a casa. Això pot alleujar la transició de les vacances a la feina. Un nou entorn sempre activa les neurones!

  • Flexibilitat i llibertat: El coworking a Igualada Cal Neri et dóna la flexibilitat de triar les teves pròpies hores de treball i el teu espai de treball preferit. Això et permet adaptar la teva rutina laboral de manera gradual i menys sobtada, ajudant-te a tornar a la feina amb més facilitat. Una de les coses que fan més por de la tornada a la feina és la rigidesa del despertador: potser podem negociar-hi!

  • Recursos i serveis: A més de l'espai de treball, els espais de coworking solen oferir una àmplia gamma de serveis i recursos, com sales de reunions, serveis d'impressió, cuina i zones de descans. Això fa que la tornada a la feina sigui més suportable, ja que tens tot el que necessites a mà per ser productiu i eficaç.

  • Establir metes i objectius: Treballar en un entorn de coworking pot ajudar-te a establir nous objectius professionals i recarregar la teva motivació. Les interaccions amb altres professionals i les oportunitats de col·laboració poden inspirar-te i ajudar-te a posar-te nous reptes a assolir.


Enfrontar-se al Síndrome Post Vacacional pot ser tot un repte, i hi ha més d’una estratègia que pots emprar per combatre’l. A banda de mirar de fer la transició el menys brusca possible, el coworking a Igualada Cal Neri pot ser un dels remeis convenients per a superar aquesta etapa i tornar a la feina amb una actitud positiva i altament productiva. Amb un entorn de treball inspirador, una comunitat de suport, flexibilitat i recursos al teu abast, el coworking pot ser l'eina que t'ajudi a gaudir de la tornada a la feina i aconseguir els teus objectius professionals. Així que, aquest setembre, no deixis que el Síndrome Post Vacacional t'aturi; enlloc de això, abraça les oportunitats que ofereix el coworking i fes de la tornada a la feina una experiència positiva i productiva.

coworking-igualada-cal-neri

14 views0 comments
bottom of page