top of page

La ubicació perfecta: al centre d’Igualada


Ciutats de 15 minuts

Has sentit a parlar del concepte de ciutats de 15 minuts? Aquesta innovadora idea urbanística proposa un entorn urbà en què tots els serveis i les comoditats estiguin a una distància caminant o en bicicleta de 15 minuts. Cal Neri, situat al centre d'Igualada, és un exemple perfecte d'un espai de coworking en una ciutat de 15 minuts. Aquesta filosofia de planificació urbana ofereix nombrosos avantatges per a aquells que treballen en un entorn de coworking.


En una ciutat de 15 minuts, les distàncies curtes entre el lloc de treball i els serveis essencials, com botigues, restaurants, parcs i altres establiments, ofereixen una gran comoditat i eficiència en el dia a dia dels treballadors. Ja no cal passar hores en desplaçaments diaris, estressants i costosos. En canvi, es pot dedicar més temps a la feina, a la vida personal i a gaudir de l'entorn immediat. Surt del coworking, ves a fer un tallat o a comprar alguna cosa que et faci falta, i torna a ser a l’oficina en qüestió de minuts!

Treballar en una ciutat de 15 minuts també té un impacte positiu en la qualitat de vida. Amb menys temps invertit en viatges, es redueix l'estrès i es pot equilibrar millor la vida professional i personal. A més, aquesta proximitat permet fomentar una comunitat més forta i cohesiva, ja que es creen oportunitats per a interactuar i conèixer els altres treballadors de la zona. L'estimulació de col·laboracions i sinergies pot conduir a un augment de les oportunitats professionals i creatives.

En una ciutat com Igualada és fàcil i òptim emprar mitjans de transport sostenibles, com caminar o anar en bicicleta. Això té beneficis evidents per al medi ambient i per a la salut dels treballadors. La reducció de l'ús de vehicles motors ajuda a disminuir la contaminació atmosfèrica i acústica, així com els problemes de congestió de trànsit.Per què els europeus sabem fer ciutats més acollidores

La major part de les ciutats europees ja són ciutats de 15 minuts. En el nostre país, en comparació, a països com els Estats Units, hi ha una major distància entre serveis i una dependència més gran del vehicle privat. Aquesta diferència pot explicar-se per diverses raons, i totes són raons que privilegien ciutats petites com Igualada, llocs que han mantingut el seu pes al llarg de la història sense tenir un creixement descontrolat. Les ciutats petites són el tresor dels treballadors!


Per començar, història i planificació urbana. Moltes ciutats europees tenen una història més antiga que les ciutats nord-americanes, i la seva estructura urbana s'ha desenvolupat gradualment al llarg dels segles. Això ha permès una planificació més compacta i una major concentració de serveis i comoditats al centre de la ciutat. Si pensem, en canvi, en Amèrica del Nord, allí moltes ciutats es van desenvolupar durant l'era de l'automòbil i es van dissenyar amb una infraestructura més dispersa, amb àrees residencials, comercials i industrials separades. No són ciutats pensades per als reptes climàtics i de qualitat de vida que duu el segle XXI. Igualada, sí. Ja en podem estar ben contents!


Aquestes mateixes raons fan que el transport públic i l’accessibilitat sigui, en les nostres ciutats, més ampli i eficient. Això permet als residents moure’s sense haver d’emprar el vehicle privat. Però és que a Igualada, et pots traslladar en bici (pel carril bici del passeig, que et permet ciclar gairebé fins a la porta del coworking a Igualada Cal Neri) o directament caminar, ja que té una mida compacta, accessible al caminant.


Sabies que la densitat poblacional també influeix en la qualitat de vida? En general, moltes ciutats europees, incloses les petites, tenen una major densitat de població que les ciutats nord-americanes. Aquesta alta densitat permet tenir més serveis i comoditats a prop, ja que hi ha una demanda suficient per sostenir-los. A més, les ciutats europees més petites sovint tenen una estructura compacta, amb els serveis essencials concentrats en una àrea central accessible. Això també fa que els habitants d’aquestes ciutats siguin més socials, tinguin un índex de massa corporal més saludable, i siguin més feliços! És fort fins a quin punt ens influïm positivament els uns als altres. Això ho tenen clar els qui utilitzen un coworking: la socialització, i el buscar una bona ubicació per a realitzar l’activitat professional, és clau per a l’èxit i el benestar.
Cal Neri coworking informacióAvantatges d’Igualada: els pros de la ciutat petita

Però és que Igualada té avantatges especials pel fet de ser una ciutat petita.


Lloguer més assequible: En general, els costos de lloguer en les ciutats petites solen ser més baixos en comparació amb les grans metròpolis. Això permet als professionals establir-se i treballar en un espai de coworking o tenir un lloc de treball propi sense haver de suportar elevades despeses. Un lloguer més assequible pot afavorir l'activitat empresarial i la creació de startups. És difícil assolir l’empenta inicial en una ciutat tan competida com Barcelona, però no pas tant a Igualada!


Comunitat més forta: En les ciutats petites, sol existir una major sensació de comunitat i connexió entre els residents. Hi ha una tendència a conèixer i reconèixer els altres treballadors, el que pot afavorir la col·laboració i les sinergies professionals. Això crea un entorn de treball més acollidor i propici per al desenvolupament de xarxes professionals i oportunitats de negoci.


Qualitat de vida: Les ciutats petites ofereixen un ritme de vida més tranquil i una major qualitat de vida en comparació amb les grans ciutats. Hi ha menys estrès associat als desplaçaments i a l'agitació de la vida urbana intensa. A més, la proximitat als serveis i les comoditats permet als residents dedicar més temps a les seves passions, família i activitats recreatives.


Menor congestió i trànsit: Les ciutats petites generalment tenen menys congestió de trànsit i problemes de circulació en comparació amb les grans ciutats. Això significa menys temps perdut en desplaçaments i una major eficiència en la gestió del temps de treball. Els treballadors poden arribar ràpidament al seu lloc de treball i a altres destinacions sense haver de passar hores en embussos.


En resum, Cal Neri, amb la seva ubicació privilegiada al centre d'Igualada, encaixa perfectament en el que hauria de ser un espai de coworking en una ciutat de 15 minuts. Els professionals que treballen en aquest espai de coworking poden gaudir de tots els beneficis d'aquesta planificació urbana innovadora, a més dels beneficis que dona Igualada. No t’ho pensis!
Cal Neri Coworking Igualada

15 views0 comments

Comments


bottom of page