top of page

Com ser més productius a la feina

Al coworking Cal Neri estem convençuts que la productivitat no és donar el màxim de tu a cada hora del dia. Creiem que la productivitat és aprofitar bé el temps i dedicar el menys esforç i temps possible a fer una tasca. Per això en aquest article de com ser més productius a la feina i viure amb més plenitud la jornada laboral.


Consells sobre com ser més productius a la feina


Simplifica el teu entorn de treball.

Si treballes a casa, a un coworking o bé a una oficina, opta per buidar visualment l’espai, traient per exemple la pila de papers que tens sobre la taula. Un espai de treball net t’ajudarà a estar més còmode i concentrar-te més amb la teva feina.


Al coworking a Igualada Cal Neri et convidem a venir a provar l’espai i sentir com l’entorn net i endreçat ajuda a que et concentris millor.


Crea relacions laborals satisfactòries.

No tot recau en l’entorn de treball i la seva arquitectura. Si treballes en equip, de res serveix tenir un escriptori net si la forma de treballar pròpia i de les nostres relacions laborals no van en consonància. Busca espais i moments on poder compartir l’estat dels projectes i ajudar-vos mútuament.


Col·labora.

Si no treballes en equip, t’animem a col·laborar amb els teus companys de coworking o d’oficina. La comunicació entre persones i el treball en equip és una part fonamental de la forma d’obtenir els nostres objectius laborals. Cada persona té el cap limitat als seus propis pensaments. Compartir és obtenir idees fresques d’altres ments, altres punts de vista que ens aporten inspiració i motivació.



Detecta les teves estones productives.

És important entendre’s a un mateix i detectar els moments productius. Un cop detectats, busca crear la teva rutina laboral que et permeti treballar de forma sana en els teus millors moments. Per exemple, bloqueja les notificacions, no consultis el mail o bé silencia el mòbil durant aquella hora que has detectat que ets molt productiu. Així pots aprofitar per fer aquella tasca important que has d’acabar (i que a vegades fa mandra).


Detecta les hores productives dels teus companys.

També t’animem a identificar l’estil productiu de les persones que t’envolten. Així podràs crear una relació assertiva i sana, ja sigui per demanar consell o per esperar a parlar-hi a una altre hora.


Una tasca a cada moment.

Si ets autònom, potser et sents atret per fer mil i una coses a la vegada. Deixa de banda el multitasking i centra’t a fer una única cosa a cada moment. Si toca fer un pressupost, no aprofitis en mateix moment per enviar una factura, respondre quatre emails i llegir un article sobre la quota d’autònoms. Fes una cosa rere l’altre.


Fes una llista de prioritats.

Prioritza les tasques per grau d’importància. Al començar la jornada, identifica aquelles tasques que hauries d’assolir al llarg del dia, i centra’t a aconseguir-ho. Un cop fetes aquestes tasques, pots passar a fer les següents.


Troba la teva forma de treballar.

Hi ha mil formes de gestionar-se el temps. T’acabem de dir que prioritzis les tasques segons el grau d’importància i comencis per les importants. Hi ha una altre forma de treballar que és la de fer primer aquelles tasques que menys vols fer, traient-te-les de sobre a l’inici de la jornada.


Automatitza tasques.

Troba la forma d’automatitzar aquelles tasques manuals. Pots contractar serveis informàtics que t’ho solucionin, per exemple.


Aprèn a delegar.

Delega la feina sempre que puguis, sense delegar la responsabilitat. I com? Doncs has de detectar els beneficis de delegar la feina a X persona, però informant bé de com s’ha de fer la feina i mantenint feedback al llarg de la tasca.


Aprèn a dir “no”.

Renunciar a feines o projectes pot ser molt difícil, sobretot al principi. No obstant això, fer-ho pot ser molt beneficiós si això permet dedicar més hores a altres projectes o tasques. Detecta aquelles tasques valuoses pel teu negoci i digues “no” a aquelles que no t’aporten valor.


Prioritza’t.

No oblidis mai que per sobre de tota la muntanya de feina hi ets tu. Prioritza el teu benestar per davant de tot aplicant totes les tècniques que hem comentat en aquest article. Ja sigui delegant, dient que no o treballant en les teves hores productives, troba un equilibri entre la teva vida laboral i personal, creant relacions valuoses en tots dos àmbits i respectant-te els temps en tot moment.


Al coworking a Igualada Cal Neri volem el millor per a cadascú de vosaltres, i de la mateixa manera que fem una aproximació conscient, ecològica i sostenible en l’àmbit laboral, també la fem en l’àmbit personal. No dubtis a demanar-nos ajuda si no et sents a gust amb la teva rutina laboral o personal.



38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page