top of page

El coworking: un espai per a empreses

Potser penses que un espai de coworking és només adequat per a autònoms o per a treballadors que no es troben al mateix espai que la seva empresa i fan feina en remot. Però la realitat és que un espai com el coworking a Igualada Cal Neri també pot resultar útil per a una empresa. De fet, en la nova economia de les startups, les empreses amb més èxit tenen una bonica tradició d’haver començat en coworkings! La possibilitat de delegar totes les despeses fixes i preocupar-se només de fer funcionar el negoci emergent ha sigut atractiva —i útil— per a aquestes empreses:


Uber

Quan Uber va començar la seva activitat el 2009 a San Francisco, la seva primera "seu" va ser un petit espai en un conegut coworking anomenat The Yard. En aquest entorn col·laboratiu, els fundadors de Uber van poder interactuar amb altres emprenedors i professionals independents de San Francisco, la meca de la tecnologia, establint valuoses connexions i rebent assessorament de persones amb experiència en el món dels negocis i la tecnologia. Aquesta experiència va ser un trampolí per a Uber, que aviat es va convertir en una de les empreses de transport més grans i exitoses del món. Potser Igualada no és la Bay Area, però tot espai empresarial té connexions per fer!


Spotify

Spotify, la plataforma de música en streaming més gran del món, va tenir els seus inicis en un espai de coworking anomenat SUP46 a Estocolm, Suècia. Aquest espai va permetre als fundadors de Spotify treballar colze a colze amb altres empresaris i compartir idees amb altres persones del mateix àmbit. A més a més, aquest espai va ajudar-los a obtenir finançament i a crear una xarxa de contactes crucial per al creixement i l'expansió de l'empresa. Va ser el seu primer pla premium!


Instagram

També Instagram, la popular aplicació de compartició de fotos i vídeos, va tenir els seus inicis en un espai de coworking. Els fundadors de l'empresa, Kevin Systrom i Mike Krieger, van començar a treballar a Dogpatch Labs, un espai de coworking a San Francisco. Allà van estar envoltats d'altres emprenedors i desenvolupadors (no ens consta que es trobessin amb els d’Uber, però poc devia faltar), i aquest entorn els va permetre desenvolupar la seva idea i crear una aplicació que aviat es va convertir en un èxit massiu.


Aquests exemples il·lustren com els espais de coworking poden ser claus per a l'èxit de moltes empreses. Per un costat, proporcionen un ambient propici per a la col·laboració, el networking i el creixement. Per l’altre, permeten començar un projecte amb una infraestructura i inversió mínima, centrant-se en allò important (el projecte, els contactes, el desenvolupament de la idea) i sense maldecaps i preocupacions pròpies d’una empresa establerta. A més a més, el coworking permet a empreses com les mencionades connectar amb altres professionals i obtenir suport vital en les primeres etapes del seu desenvolupament.coworking-per-empreses-igualada


Si et planteges si el teu projecte pot beneficiar-se d’un entorn de coworking, aquí tens cinc motius clau pels quals t’ho ben hauries de plantejar:

  • Ubicació Estratègica: La ubicació de Cal Neri al cor d'Igualada és un avantatge clau per a les empreses que busquen establir-se en aquesta ciutat dinàmica. La proximitat a les principals zones comercials, d'oci i d'accés ràpid a les principals vies de transport facilita la interacció amb clients, proveïdors i altres socis comercials. Ja hem escrit sobre les facilitats que proporciona la ubicació en aquest post.

  • Flexibilitat de l'Espai: Cal Neri disposa de diverses zones, tant de zones comunes i agradables on fer un cafè i tenir una estona de socialització, com de sales de reunions en què concentrar-se i obtenir la màxima confidencialitat. Aquesta flexibilitat permet ajustar l'espai segons l'evolució del negoci, permetent un creixement sense les restriccions dels lloguers tradicionals.

  • Sinèrgies i Oportunitats de Negoci: El coworking Cal Neri és un caldo de cultiu per a les oportunitats empresarials a Igualada. Es pot pensar com un enclavament on potenciar el networking o la sinèrgia entre projectes. En realitat, és allò per a què el sapiguem fer servir: si les empreses hi aposten, ben aviat poden establir relacions amb altres professionals i empreses de diversos sectors. Aquesta interacció fomenta la col·laboració i crea oportunitats de negoci potencials que poden enriquir el desenvolupament i l'expansió de diversos negocis. Simbiosi!

  • Prou Maldecaps: Ja hem dit que un dels atractius principals dels coworkings per als fundadors d’Uber, Instagram o Spotify era la facilitat que suposava no haver d’ocupar una part del temps a ser un majordom de les responsabilitats i despeses fixes: electricitat, internet, seguretat, connectivitat, esmorzar, cafè, ventilació — hi ha desenes de coses que un bon empresari ha de tenir controlades per a sentir que està maximitzant el seu entorn de treball! No és realista pensar que la inversió mental en tenir tot això a punt no passa factura: hi ha un percentatge de la teva ment i esforços que hi estan dedicats. Tot sovint, una empresa nova no es pot permetre aquesta mena de divisió de l’atenció: el projecte empresarial demana tota la teva energia. Per això Cal Neri t’ofereix encarregar-se de tot i deixar-te a tu amb la part important.

  • Foment de la Creativitat i la Productivitat: Cal Neri ha creat un entorn que fomenta la creativitat, la concentració i la productivitat. Les zones de treball compartit, les àrees de descans i els diversos espais permeten als treballadors relaxar-se i recarregar energies, millorant així la seva eficiència i rendiment en el treball diari.Amb una ubicació estratègica, flexibilitat d'espai, oportunitats de sinèrgia, delegació de preocupacions, i un entorn que fomenta la creativitat i la productivitat, Cal Neri proporciona una plataforma ideal per al creixement i l'èxit dels negocis locals. Vine a provar la comunitat!coworking-a-igualada


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page