top of page

Com funciona un espai de coworking?

Si has arribat a aquest article és perquè estàs valorant la possibilitat de treballar des d’un coworking. Ja hem parlat al blog de què és un espai de coworking, però no hem explicat com funciona un espai de treball compartit. Aquí exposem el funcionament obvi i no tan obvi d’un coworking, per tal que te’n facis una idea i puguis considerar fer el pas si és la solució més adient per a tu.

Un espai de coworking

Aquest anglicisme tan normalitzat fa referència al terme “co” de col·laborar i “working” de treballar. És una paraula que podríem traduir a “cotreballar”. Als locals de cotreball el que hi trobem són professionals, de diferents especialitzacions, que comparteixen espai de treball.


Però no acaba aquí, ja el terme “co” de “coworking” fa referència a col·laborar. En aquest espai els professionals col·laboren entre ells, creant sinèrgies que aporten beneficis a cadascun d’ells.


I com es col·labora a un coworking? Doncs ben senzill. Els éssers humans som animals socials i ens relacionem entre nosaltres quasi sense voler-ho. Què passa en ajuntar professionals de diferents sectors en un únic espai? Doncs que parlem entre nosaltres, compartim opinions, ens donen consells, cotreballem.


Això vol dir que a un coworking et passes el dia parlant i ajudant als altres? No, per descomptat que aquesta no és la idea. Tots tenim feina i volem ser productius. Això no vol dir que en un moment donat, fent una petita pausa, no puguis mantenir una conversa enriquidora amb un company o companya. A més a més, els coworkings acostumen a organitzar actes i activitats per ampliar la xarxa de networking i de coneixences.
Com funciona un coworking

Ara que ens hem situat, anem al tema que ens ha dut aquí: Com funciona un espai de coworking. En resum, és tan senzill com arribar, seure, encendre el teu ordinador i treballar. Però segurament això ja ho sabies, i per això aprofundirem en el tema.


Primer de tot tria la tarifa que més s’adapta a tu

Al coworking Cal Neri tenim varietat de tarifes, per fer que s’adeqüin a les teves necessitats. Pots venir a provar-ho un dia de forma gratuïta, i després pots agafar l’entrada de dia, la tarifa de matins, de tardes, de vuit dies al mes, de dotze dies al mes o la tarifa fixe de tot el mes. També oferim el servei d’oficina virtual i domiciliació d’empreses al coworking, amb servei de recepció.


Tingues ganes de compartir

Com ja hem comentat, som animals socials i necessitem sentir que formem part d’una comunitat. El teletreball obligat que molts de nosaltres ens vam veure forçats a fer a l’inici de la pandèmia va demostrar com són d’importants les relacions socials.


Segons un estudi del Global Coworking Unconference Conference (GCUC), als coworkers els agrada treballar des d'un coworking principalment per la sensació de comunitat. També valoren el fet de poder sortir de l’aïllament de casa o d’una cafeteria i poder relacionar-se amb altres professionals. De fet, el 89% dels enquestats especifiquen que són més feliços al treballar a un coworking.


Així que posa els peus a un coworking, ves a la cafeteria equipada i deixa’t endur per la seva gent, per l’ambient de creativitat i bon-rollisme que es respira. I tingues ganes de compartir i crear comunitat, és així com trauràs més profit a l’experiència.


El silenci també és important

Per tal de mantenir un ambient de treball enriquidor, cal respectar el silenci. També sabem que no tot es pot compartir amb els altres professionals. Per aquest motiu els coworkings acostumen a disposar de cabines insonoritzades i sales de reunions, i al Coworking a Igualada Cal Neri no hi podia faltar.


Altres serveis dels coworkings

Potser ara mateix no ho tenies en compte, però un dels requisits bàsics d’un bon coworking és disposar d’internet d’alta velocitat i wifi. Altres serveis que potser no contemplaves és el servei de neteja, per assegurar un lloc net i acollidor. O per exemple el servei de taquilles, per marxar a casa sabent que les teves pertinences estan ben guardades.


Hi ha coworkings moderns, com és el cas de Cal Neri, que per tal d’incentivar el networking entre els coworkers, preparen esmorzars un cop a la setmana, on es comparteix una estona relaxada i distesa amb els companys i les companyes.


El món dels coworkings és molt extens. De fet hi ha coworkings per temàtiques:

  • Per professió, com el cosewing, un espai de cotreball per a dissenyadors de moda.

  • Coboat: espai de coworking pels amans de la vela, el mar i les aventures. Treballar des d’un coboat mentre es recorren els 7 oceans.

  • Eco-working, que és un coworking amb compromís ambiental, com és el cas del coworking Cal Neri.

  • Rural-working, un coworking rural.


Les opcions són diverses i variades. Quina creus que és la que satisfà més les teves necessitats? Si un coworking amb consciència social i ambiental t’ajuda a fer el pas, pots contactar amb nosaltres per tal de concertar una visita i fer la prova.
taula de coworking
Com funciona un coworking80 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page