top of page

10 consells efectius per a millorar el teu networking

El networking és una habilitat essencial en el món dels negocis, especialment per als professionals que busquen establir connexions significatives i expandir la seva xarxa de contactes. En un entorn de coworking com Cal Neri a Igualada, les oportunitats per aconseguir un networking efectiu són, evidentment, molt superiors a les que podries tenir pel teu compte. Com que aquest podria ser un dels teus objectius, en aquest article explorarem 10 consells i tècniques que t’ajudaran a millorar el teu networking i a construir relacions sòlides amb altres professionals. Els consells et poden ser útils tan en un entorn de treball com en esdeveniments als quals assisteixis.


1. Defineix objectius

Primer de tot, és crucial definir clarament els teus objectius de networking. Abans d'abordar un esdeveniment o una reunió, per informal que sigui, pregunta't què esperes aconseguir a través d'aquestes interaccions. Investiga qui és probable que et trobis i quines són les seves fites — així com de quina manera encaixen en les teves. Tenir una idea clara de les teves metes et permetrà centrar-te en les persones adequades i establir connexions més significatives.


2. Escolta activament

Un altre consell important és escoltar activament. Tendim a pensar que la manera de generar una bona impressió és projectar una bona imatge sobre nosaltres i això ens fa parlar massa, quan, tot sovint, la millor manera de caure bé o d’establir un lligam és ser la meitat atenta de la interacció. Mentre interactues amb altres professionals, para atenció a les seves necessitats i interessos. Fes preguntes obertes i mostra interès genuí en les seves activitats. L'escolta activa et permetrà comprendre millor les seves preocupacions i oferir solucions o recursos útils, establint així una base sòlida per a una relació de networking fructífera.


Coworking family

3. Ofereix valor

Pregunta’t què vol l’altra persona, quina mena d’aportació teva li seria útil. Una forma eficaç de millorar el teu networking és oferir valor als altres. Busca maneres de contribuir al creixement i l'èxit dels teus contactes. Aporta idees, consells i recursos que puguin ser útils per als seus negocis. Quan t'impliques de manera activa i positiva en el creixement dels altres, és més probable que estiguin disposats a ajudar-te i a donar suport als teus propis objectius.


4. Mantén el contacte

La construcció de relacions de networking requereix mantenir-se en contacte regularment. Després d'establir una connexió inicial, busca oportunitats per a un seguiment. Pots enviar correus electrònics, programar trucades telefòniques o connectar a través de les xarxes socials. Mantenir-te present i demostrar interès continu et permetrà mantenir viva la relació i fomentar oportunitats futures de col·laboració. Vigila, però —com amb tota seducció, s’ha d’anar amb compte de no arribar a l’excés!


5. Porta targetes de visita

Pot semblar una cosa del passat en aquest món tecnològic, però et sorprendries de la centralitat que segueixen tenint les targetes de visita. Precisament perquè són un objecte físic! Mentre que un contacte al mòbil estarà convenientment ben guardat, la targeta serà allà, a la cartera, com un souvenir de la teva coneixença. Les targetes de visita són una forma professional de compartir la teva informació de contacte i facilitar la connexió amb altres professionals, i poden ser clau per a un networking efectiu. Assegura't de tenir sempre a mà unes quantes targetes de visita (actualitzades!) i distribueix-les de manera estratègica durant els esdeveniments de networking. Això facilitarà l'intercanvi de dades de contacte i afavorirà la possibilitat de mantenir la connexió a llarg termini.networking efectivo


6. Arriba d'hora

Un consell clàssic per a un networking efectiu és arribar d'hora als esdeveniments. L'arribada anticipada et permetrà conèixer els organitzadors i altres participants abans que l'ambient esdevingui més agitat. Això et donarà l'oportunitat d'establir contacte amb persones clau i iniciar converses de manera més relaxada. A més, l'arribada puntual demostra respecte i professionalitat, donant una bona impressió als altres participants.


7. Sigues proactiu

No esperis que altres persones es presentin a tu. Prendre la iniciativa i presentar-te als altres pot ser una forma efectiva de crear connexions significatives. Apropar-te a algú amb un somriure amable i una breu presentació pot obrir la porta a converses interessants i a la possibilitat de construir una relació professional duradora.


Cal Neri Coworking Igualada

8. Aprofita les xarxes

Les xarxes socials i les plataformes professionals en línia són excel·lents eines per aprofundir en el teu networking. Aprofita les oportunitats que ofereixen aquestes plataformes per connectar amb altres professionals, compartir contingut rellevant i participar en grups i comunitats relacionades amb els teus interessos i àmbit professional. Les xarxes en línia són un recurs poderós per ampliar la teva xarxa de contactes i establir-te com a referent en el teu camp.


9. Busca esdeveniments

A més dels esdeveniments de networking generals, busca oportunitats per participar en esdeveniments especialitzats en el teu àmbit d'interès o indústria. Aquests esdeveniments solen reunir professionals amb interessos i coneixements específics, i et permetran connectar amb persones amb les quals tens afinitats professionals més concretes. Aprofita aquests espais per compartir idees, aprendre de les experiències dels altres i establir relacions amb professionals que comparteixen la teva passió i visió.


10. No tinguis por de demanar ajuda

Finalment, no tinguis por de demanar ajuda. El networking implica construir relacions basades en la confiança i la col·laboració, i això inclou la voluntat d'expressar les teves necessitats. Si necessites ajuda, consell o oportunitats, no dubtis en demanar-ho als teus contactes de confiança. Estar obert a rebre suport i reconèixer que no ho pots fer tot sol és una part essencial del procés de networking i pot obrir portes inesperades en la teva carrera professional.Amb aquests consells, estàs més preparat que mai per millorar el teu networking i aprofitar al màxim les oportunitats de connexió amb altres professionals. Recorda que la pràctica és clau: quant més et dediquis a construir i mantenir les teves relacions de networking, més beneficis obtindràs en el teu desenvolupament professional. Aprofita al màxim les oportunitats que t'ofereix el coworking a Igualada a Cal Neri i observa com la teva xarxa de contactes es fa més forta i significativa.Coworking Igualada


10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page